KarinKajsa
Foto: KarinKajsa @Flickr.

Badplats Böda hamn

Betyg: 4.0/5 (2 röster)

  • Vattentemp(satellit):
  • 14.6°C
  • 2024-06-21

Badplats Böda hamn är ett havsbad i Borgholm i Kalmar län. Badplatsen är belägen på norra Ölands östrasida. Sandstranden är cirka 500 m lång och badplatsen ligger intill en gäst- och fiskehamn.

Badplatsen är klassad som EU-bad och har under de senaste tre åren fått bedömningen utmärkt vid klassificeringen enligt badvattendirektivet 2006/7/EG.

Badplatsen ligger vid Böda hamn i Borgholms kommun. Badet ligger i en bukt och sandstranden är cirka 500 m lång. Bakom denna ligger sanddyner som är bevuxna med halvhög-hög vegetation av gräs och örter. Ovanför dessa växer lägre gräsvegetation. Botten består av sand.

Det finns parkering vid badet. Badplatsen ligger brevid en camping samt en gäst- och fiskehamn. I hamnen finns det toalett och kiosk. Under sommrarna finns det även en pub i hamnen. Böda Hamns Camping är en trevlig och familjevänlig badplats med bra service och underbara faciliteter, inklusive flera lekplatser och en minigolfbana. Den har fina duschar och toaletter, och det finns en hundvänlig strand och en hunddusch. Det finns en ICA-butik och en restaurang i närheten av stranden. Tomterna är välplanerade med skuggfält. WiFi ingår i priset, men dusch kostar extra. Personalen är vänlig och tillmötesgående.

Senast uppmätta temperatur via satellit var 14,6°C uppmätt 2024-06-21.

Inga recensioner av Böda hamn ännu...
Hjälp gärna nästa besökare genom att skriva några rader om badplatsen, finns det toaletter? Är det långgrunt? Finns det brygga eller glasskiosk?
UV-index
11:00
5
12:00
6
13:00
6
14:00
5
15:00
4
16:00
3
Böda hamn på kartan
Senaste vattenprover
Datum Temp Kvalitet Algblom. E.coli I.entero
24-06-11 13°C
Nej 201 >1000
23-08-14 12°C
Nej 1 <10
23-07-11 16°C
Nej 9 <10
23-06-16 15°C
Nej <1 <10
Gränsvärden
 
Tjänligt
Tjänligt med anm.
Otjänligt
E.coli ≤100 >100-1000 >1000
I.entero ≤100 >100-300 >300

E.coli – Anger halten E.coli i enheten cfu/100ml.
I.entero – Anger halten Intestinala enterokocker i enheten cfu/100ml.

Vattenkvalitet
År Vattenkvalitet
2023 ★ ★ ★ Utmärkt kvalitet
2022 ★ ★ Bra kvalitet
2021 ★ ★ ★ Utmärkt kvalitet
2020 ★ ★ ★ Utmärkt kvalitet
Rapportera vattentemperatur:

Bilder i närheten av Böda hamn

KarinKajsa
Foto: KarinKajsa @Flickr.
Har du en bra bild från Böda hamn?
Genom att ladda upp en bild intygar du att du äger bilden och att den får visas på allabadplatser.se.

Recensioner av Böda hamn

Inga recensioner av Böda hamn ännu...
Hjälp gärna nästa besökare genom att skriva några rader om badplatsen, finns det toaletter? Är det långgrunt? Finns det brygga eller glasskiosk?
Vad tycker du om badplatsen?

Populära badplatser i Borgholm

Sinikka Halme
-Foto: Sinikka Halme CC BY-SA 4.0
Borgholm, Kallbadhuset Kallbadhuset Borgholm är en badplats med kulturhistoriskt värde i Borgholm. Badplatsen är belägen i en liten vik vid ...
L.G.foto
-Foto: L.G.foto CC BY-SA 4.0
Böda Riviera - Kyrketorps familjecamping Badplatsen är beläggen på norra Ölands östrasida. Stranden är ca 450 m lång och ligger i anslutning till en camping. ...
Pål-Nils Nilsson
-Foto: Pål-Nils Nilsson CC BY 2.5
Mellösa Badplatsen Mellösa ligger i Borgholm i Kalmar län.
L.G.foto
-Foto: L.G.foto CC BY-SA 4.0
Kyrketorp Camping Badplatsen Kyrketorp Camping ligger i Borgholm i Kalmar län.
Olaf Meister
-Foto: Olaf Meister CC BY-SA 3.0
Kårehamns badplats Kårehamn badplats är en ren och snygg badplats med omklädningsrum och en flotte att simma ut till. Den är långgrund o...
Stickansol
-Foto: Stickansol CC BY-SA 4.0
Bödabukten Badplatsen Bödabukten ligger i Borgholm i Kalmar län.

Badplatser nära Böda hamn

Kyrketorp Camping ⟼ 1.7 km bort
Badplats Kyrketorp Camping ligger i Borgholm i Kalmar län.
Böda Riviera - Kyrketorps familjecamping ⟼ 1.7 km bort
Badplatsen är beläggen på norra Ölands östrasida. Stranden är ca 450 m lång och ligger i anslutning till en camping. Badplatsen är från och med 2011 klassad som EU-bad.
Badplatsen ligger vid Böda Riviera/Kyrketorps familjecamping i Borgholms ko...
Bödabukten ⟼ 4.3 km bort
Badplats Bödabukten ligger i Borgholm i Kalmar län.
Böda Sand ⟼ 4.5 km bort
Böda Sand är en populär badplats med stor yta och fin strand. Det finns många aktiviteter för både barn och vuxna, flera restauranger och butiker på området. Badplatsen rekommenderas framförallt för barnfamiljer.
Badplatsen ligger i en stor buk...
Lyckesand ⟼ 5.2 km bort
Lyckesand är en lugn badplats på Öland med badstrand och kristallklart vatten som ger en medelhavskänsla. Den har fina vita sanddyner. Toalett och soptunna vid parkeringen. Det finns också ett litet mysigt café med läsk, glass och smårätter.
Nordpoolen bad & spa, Böda sand ⟼ 5.4 km bort
Böda Sandstrand är en vacker och barnvänlig badplats med klart vatten och fin sand. Under högsäsongen kan det bli trångt, men efter högsäsongen är det betydligt lugnare. Parkeringen kostar 40 kr som betalas enkelt med Swish. Trots närvaron av mane...
Kesnäsviken ⟼ 6.8 km bort
Badvattnet Kesnäsviken ligger på norra Ölands östra kust med en ca 1000 m lång sandstrand. I närheten finns campingverksamhet. Badvattnet har under de senaste tre åren fått bedömningen utmärkt vid klassificeringen enligt badvattendirektivet 2006/7...
Byrum-Sandvik ⟼ 7 km bort
Byrums Sandvik är en mjuk sandstrand med långgrunt vatten, bra för barn, och raukar i närheten. Parkering kan vara svår under semestertider och det finns toaletter som endast är öppna under semestertider. Solnedgångarna är vackra och stranden är o...
Sandbybadet ⟼ 7.1 km bort
Välskött och lugn badplats som är väldigt hundvänlig med en hundstrand, rasthage och fina promenadslingor. Badstranden är fantastisk med bra botten och en flotte att leka på. En parkeringsautomat finns, p-avgift mellan 10-16.
Homrevet ⟼ 8.8 km bort
Homrevet är en norr om Böda belägen badplats med fin och ren sandstrand som är mindre trång än andra på Öland, omgärdad av en parkeringsplats med skugga. Det finns dock inga soptunnor och toaletten är en bit bort. Parkering kan vara knepigt på sol...
Simma lugnt! Källa för vattenprover och information: Havs- och vattenmyndigheten, användare av sidan och Borgholms kommun.
Denna webbplats använder Flickr API men är inte godkänd eller certifierad av Flickr.
This website uses the Flickr API but is not endorsed or certified by Flickr.
Källa för satellitavläst vattentemperatur: Copernicus Sentinel satellit data från European Space Agency.