Badplats Borgsjöbyn

Badplats Borgsjöbyn ligger i Ånge i Västernorrlands län. Badplatsen vid Ånges Naturum. Ligger vid en camping så det finns stora möjligheter till lek och spel.

Vid badet finns bryggor och rutschkana. Restaurang och stort utbud av service finns i närheten.

Badplatsen ligger vid Ljungan i anslutning till Naturum. Från E 14, ta avfartväg mot Erikslund och därefter direkt höger mot campingen. Badet består av en cirka 50 meter lång sandstrand. Vid badet finns stora gräsytor. Se röd ring på bilden för provtagningspunkt.

Volleybollplan, lekplats, vattenrutschkana, bastu, restaurang, camping, turistbyrå, omklädning och servicebyggnad med toalett och dusch.

Vattenkvalitet: Borgsjöbyns badplats ligger inom vattenförekomsten Borgsjön. Den ekologiska statusen är måttlig, och den kemiska statusen, exklusive kvicksilver är god. Anledningen till att den ekologiska statusen bedöms som måttlig beror på kontinuitetsförändringar i vattenförekomsten (Bedömning hämtad från www.viss.lst.se, Borgsjön).

Lägg till eller uppdatera information

Väderdata från Yr.no

Rapportera vattentemperatur:

Recensioner av Borgsjöbyn

Inga recensioner av Borgsjöbyn ännu

Hjälp gärna nästa besökare genom att skriva några rader om badplatsen, finns det toaletter? Är det långgrunt? Finns det brygga eller glasskiosk?

Vad tycker du om badplatsen?

Badplatser i närheten av Borgsjöbyn

Ljungaverk

Ljungaverks badplats vid natursköna Näset. Vid badet finns brygga. Här finns möjligheter till rekreation och lek.
Läs mer…

Fränstas sim & sporthall

Badplats Fränstas sim & sporthall ligger i Ånge i Västernorrlands län.
Läs mer…

Vojen, Ånge

Ånge tätorts badplats. En avskärmad vik med varmare vatten än i Ljungan. Här finns goda möjligheter till lek och solbad.
Läs mer…

Gissjön, Fränsta

Fränstas fina badplats vid Gissjöns klippor. Fina naturområden och möjlighet att finna den perfekta klipphällan för solbad.
Läs mer…

Backetjärn, Torpshammar

Torpshammars badplats för den äventyrslystne! Stor sandstrand med närhet till fina naturområden och stort utbud av aktiviteter och service. Vid badet finns bryggor och hopptorn.
Läs mer…