Badplats Gissjön, Fränsta

Badplats Gissjön, Fränsta ligger i Ånge i Västernorrlands län. Fränstas fina badplats vid Gissjöns klippor. Fina naturområden och möjlighet att finna den perfekta klipphällan för solbad.

Badplatsen ligger i östra delen av Gissjön. Efter infart mot Gissjön från E 14, är det cirka 1,5 km, efter överfart av vattendrag ta vänster. Badet består av en ca 40 meter lång klippstrand. Badet är inte särskilt långgrunt. På botten finns ett lager sand ovan klipporna. Se röd ring på bilden för provtagningspunkt.

Toalett och omklädning.

Vattenkvalitet: Gissjöns badplats ligger inom vattenförekomsten Gissjön. Den ekologiska statusen är otillfredsställande, och den kemiska statusen, exklusive kvicksilver är god. Anledningen till att den ekologiska statusen bedöms som otillfredsställande beror på kontinuitetsförändringar och morfologiska förändringar i vattenförekomsten (Bedömning hämtad från www.viss.lst.se, Gissjön).

Lägg till eller uppdatera information

Väderdata från Yr.no

Rapporterade temperaturer:

Temp Datum
24°C 2021-07-17

Rapportera vattentemperatur:

Recensioner av Gissjön, Fränsta

Eva Fröberg 2021-07-27

Fin badplats med klippor (ibland väldigt hala), långgrunt, fin brygga. Klipporna kan lätt bli en rutschkana med hjälp av lite vatten. Kul!

Vad tycker du om badplatsen?

Badplatser i närheten av Gissjön, Fränsta

Fränstas sim & sporthall

Badplats Fränstas sim & sporthall ligger i Ånge i Västernorrlands län.
Läs mer…

Backetjärn, Torpshammar

Torpshammars badplats för den äventyrslystne! Stor sandstrand med närhet till fina naturområden och stort utbud av aktiviteter och service. Vid badet finns bryggor och hopptorn.
Läs mer…

Ljungaverk

Ljungaverks badplats vid natursköna Näset. Vid badet finns brygga. Här finns möjligheter till rekreation och lek.
Läs mer…

Nordanede

Nordanedes badplats i västra delen av Mellansjön. Här finns kiosk och ytor för lek och rekreation.
Läs mer…

Munkbysjön

Sveriges mittersta badplats i Munkbysjön, intill Sveriges geografiska mittpunkt. Vid badet finns bryggor och en trampolin. Goda möjligheter till lek, spel och rekreation.
Läs mer…