Badplats Backetjärn, Torpshammar

Betyg: 3/5 (3 röster)

Badplats Backetjärn, Torpshammar ligger i Ånge i Västernorrlands län. Torpshammars badplats för den äventyrslystne! Stor sandstrand med närhet till fina naturområden och stort utbud av aktiviteter och service.

Vid badet finns bryggor och hopptorn.

Badplatsen ligger vid Backetjärn, en tjärn som ansluter till Ljungan. Badplatsen är en del av Torpshammars äventyrs camping. Badet består av en ca 150 meter lång och 25 meter bred sandstrand. Se röd ring på bilden för provtagningspunkt.

Hopptorn, vattenrutschkana, volleybollplan, tennisplan, kiosk, camping, servering, aktivitetshall, bastu, varmbad, utsiktstorn, paintballbana, fyrhjulingsbanor, höghöjdsbana, zipline, helikopterplatta, omklädnad, servicebyggnader med toaletter och dusch. Uthyrning av trampbåtar, båtar, kanoter och kajaker.

Vattenkvalitet: Backetjärns badplats ligger inom vattenförekomsten Ljungan. Den ekologiska statusen är otillfredsställande, och den kemiska statusen, exklusive kvicksilver är god. Anledningen till att den ekologiska statusen bedöms som otillfredsställande beror på flödesregleringar, morfologiska förändringar och kontinuitetsförändringar i vattenförekomsten. (Bedömning hämtad från www.viss.lst.se, Ljungan).

Lägg till eller uppdatera information

Väderdata från Yr.no

Rapportera vattentemperatur:

Recensioner av Backetjärn, Torpshammar

Inga recensioner av Backetjärn, Torpshammar ännu

Hjälp gärna nästa besökare genom att skriva några rader om badplatsen, finns det toaletter? Är det långgrunt? Finns det brygga eller glasskiosk?

Vad tycker du om badplatsen?

Badplatser i närheten av Backetjärn, Torpshammar

Gissjön, Fränsta

Fränstas fina badplats vid Gissjöns klippor. Fina naturområden och möjlighet att finna den perfekta klipphällan för solbad.
Läs mer…

Fränstas sim & sporthall

Badplats Fränstas sim & sporthall ligger i Ånge i Västernorrlands län.
Läs mer…

Munkbysjön

Sveriges mittersta badplats i Munkbysjön, intill Sveriges geografiska mittpunkt. Vid badet finns bryggor och en trampolin. Goda möjligheter till lek, spel och rekreation.
Läs mer…

Nordanede

Nordanedes badplats i västra delen av Mellansjön. Här finns kiosk och ytor för lek och rekreation.
Läs mer…

Ljungaverk

Ljungaverks badplats vid natursköna Näset. Vid badet finns brygga. Här finns möjligheter till rekreation och lek.
Läs mer…