Badplats Björnö Sandarna - Lilla Sand

Betyg: 3/5 (1 röst)

Badplats Björnö Sandarna - Lilla Sand ligger i Värmdö i Stockholms län. Björnö/Lilla sand på Ingarö är ett havsbad med sandstrand och klippor. Badet är klassificerat som EU-bad.

Badplatsen är belägen på södra Ingarö väster om Björkviks brygga i Värmdö kommun, Stockholms län, i den allra mest södra delen av Uppland. Badet består av en ca 100 meter lång naturlig sandstrand, med öppet läge i söder mot Nämdöfjärden, och östergående klippudde ca 150 meter. Promenad från busshållsplats Stora sand ca 500 meter och från närmast liggande p-plats ca 150 meter. Norr om badplatsen ligger en tallskog.

150 meter från badplatsen finns avgiftsbelagd bilparkering med 1000 platser, bajamajor och soptunnor. Ambulerande glass- och kaffeförsäljning på stranden. Daglig städning och tillsyn.

Vattenkvalitet: Badet ligger vid Nämdöfjärden som är en del av Östersjön. Bortser man från kvicksilver bedöms vattnet ha god kemisk status. Ekologisk status bedöms som måttlig (www.vattenkartan.se). Algblomningar är ovanliga, ungefär en algblomning vart tredje år är normalt.

Lägg till eller uppdatera information

Rapportera vattentemperatur:

Vad tycker du om badplatsen?

Badplatser i närheten av Björnö Sandarna - Lilla Sand

Björnö Sandarna - Stora Sand

Björnö sandarna/Stora sand på Ingarö är ett havsbad med lång sandstrand och klippor. Badet är klassificerat som EU-bad.
Läs mer…

Björkviks brygga

Björkviks brygga på Ingarö är ett havsbad med sandstrand och klippor. Badet är klassificerat som EU-bad.
Läs mer…

Björkvik, Björnö

Badplats Björkvik, Björnö ligger i Värmdö i Stockholms län.
Läs mer…

Torpesand

Strand- och klippbad i Björnö naturreservat på Ingarö i Stockholms skärgård. Sandstranden är ca 120 meter lång. Botten är sandbotten och är långgrund. Klippbadet har en handikappanpassad badbrygga.
Läs mer…

Återvallsträsk

Badplats Återvallsträsk ligger i Värmdö i Stockholms län.
Läs mer…