Badplats Hamnviken

Betyg: 4/5 (2 röster)

Badplats Hamnviken ligger i Nynäshamn i Stockholms län. Söder om Nynäshamn ligger badplatsen Hamnviken. Badplatsen består av en sandstrand, klippor, gräsytor samt en brygga.

Badet är ett registrerat EU-bad och har fått klassificeringen utmärkt kvalitet.

Hamnvikens badplats ligger i en skyddad vik söder om Nynäshamn. Vikens utlopp är endast ca tre meter brett och på grund av det är Hamnviken en mycket skyddad och barnvänlig badplats. Badet består av en sandstrand med angränsande gräsytor och en brygga, men möjlighet till bad från klippor finns också.

Vid badplatsen finns en brygga, toalett samt parkeringsplats.

Vattenkvalitet: Då Hamnviken är ett registrerat EU-bad kontrolleras badvattenkvaliteten 4 gånger under badsäsong. Baserat på de senaste årens provtagningar bedöms kvaliteten i Hamnviken vara utav utmärkt kvalitet enligt klassificering av badvattendirektivet 2006/7/EG. Prov på vattnet tas längst ut från bryggan. Den ekologiska statusen är måttlig, och den kemiska statusen uppnår ej god. (www.vattenkartan.se)

Lägg till eller uppdatera information

Rapporterade temperaturer:
22°C  (2020-06-02)

Rapportera vattentemperatur:

Vad tycker du om badplatsen?

Badplatser i närheten av Hamnviken

Nickstabadet

Nickstabadet ligger i Nickstaviken, strax väster om centrala Nynäshamn. Badet består av en lång sandstrand och omgivande gräsytor. I anslutning till badet finns bland annat hopptorn och vattenrutschbanor. Badet är långgrunt. Baserat på tidigare års badvattenprovtagningar är badet utav utmärkt kvalitet.
Läs mer…

Knappelskär

Badplats Knappelskär ligger i Nynäshamn i Stockholms län.
Läs mer…

Revudden

Badplats Revudden ligger i Nynäshamn i Stockholms län.
Läs mer…

Badplats,

Badplats Badplats, ligger i Nynäshamn i Stockholms län.
Läs mer…

Marsta

Badplats Marsta ligger i Nynäshamn i Stockholms län.
Läs mer…