Badplats Falsterbo strandbad

Betyg: 5/5 (2 röster)

Badplats Falsterbo strandbad ligger i Vellinge i Skåne län. Falsterbo Strandbad är beläget vid Östersjökusten i sydvästra Skåne. Badet består av en flera kilometerlång sandstrand med finkornig vit sand.

Det är barnvänligt med långgrunt vatten och det är tillgänglighetsanpassat med ramper och badbrygga. Badet är idag Blå Flaggklassat. Falsterbo strandbad är registrerat som EU-bad av Vellinge kommun enligt direktiv 2006/7/EG. Badvattnet utgör en del av ytvattenförekomst Västra Sydkustens kustvatten enligt ramdirektivet för vatten. Badvattnet Falsterbo Strandbad samt dess provtagningspunkt visas på kartan. Falsterbo Strandbad har de senaste tre åren fått bedömningen bra vid klassificeringen enligt badvattendirektiv 2006/7/EG.

Den flera kilometerlånga sandstranden vid Falsterbo Strandbad består av finkornig vit sand. Badet ingår delvis i Flommens naturreservat och i det marina reservatet Falsterbohalvöns havsområde. Här finns både flack sandstrand och sanddyner. Det är barnvänligt med långgrunt vatten samt är tillgänglighetsanpassat med ramper och badbrygga. Badet är mycket välbesökt och har erhållit Blå Flagg.

Stranden är tillgänglighetsanpassad med ramper och badbrygga. I anslutning till stranden finns en tillgänglighetsanpassad toalett. Toaletter med dricksvatten finns utplacerade längs stranden. Det finns även tillgång till dusch. Intill stranden finns en stor parkeringsplats, som är avgiftsbelagd sommartid. Här finns också en återvinningsstation. I närheten finns också en kiosk.

Vattnet i Falsterbo strandbad är tjänligt. Senast uppmätta temperatur var 17,8°C uppmätt 2021-06-07.

Vattenkvalitet: Måttlig ekologisk status God kemisk status

Falsterbo strandbad hos Havs och vattenmyndigheten

Lägg till eller uppdatera information

Vattentemp: 18°C
2021-06-07
Vattenkvalitet: Tjänligt
2021-06-07

Senaste vattenprover

Datum Temp Kvalitet Algblomning E.coli I.entero
2021-06-07 17.8°C Tjänligt Nej <1 <10
2021-05-24 11.9°C Tjänligt Nej <1 <10
E.coli – Anger halten E.coli i enheten cfu/100ml.
I.entero – Anger halten Intestinala enterokocker i enheten cfu/100ml.
Gränsvärden
Tjänligt Tjänligt med anm. Otjänligt
E.coli ≤100 >100-1000 >1000
I.entero ≤100 >100-300 >300

Rapportera vattentemperatur:

Vad tycker du om badplatsen?

Badplatser i närheten av Falsterbo strandbad

Skanörs Havsbad

Skanörs havsbad är beläget vid Öresundskusten i sydvästra Skåne. Badet består av en flera kilometer lång sandstrand med finkornig vit sand. Det är barnvänligt med långgrunt vatten. Badbryggor finns norr om hamnen. Blå Flagg hissas årligen. Skanörs havsbad är registrerat som EU-bad av Vellinge kommun enligt direktiv 2006/7/EG. Badvattnet utgör en del av ytvattenförekomst Södra Öresunds kustvatten enligt ramdirektivet för vatten. Badvattnet Skanörs havsbad samt dess provtagningspunkt visas på kartan. Skanörs havsbad har de senaste tre åren fått bedömningen utmärkt vid klassificeringen enligt badvattendirektiv 2006/7/EG.
Läs mer…

Skanör, Skanör

Badplats Skanör, Skanör ligger i Vellinge i Skåne län.
Läs mer…

Skanör nakenbad

Badplats Skanör nakenbad ligger i Vellinge i Skåne län.
Läs mer…

Ljungskogen

Ljungskogens strandbad är beläget vid Östersjökusten i sydvästra Skåne. Det består av en flera kilometer lång sandstrand med finkornig vit sand. Det är barnvänligt med långgrunt vatten. Här finns också två badbryggor. Ljungskogens strandbad är registrerat som EU-bad av Vellinge kommun enligt direktiv 2006/7/EG. Badvattnet utgör en del av ytvattenförekomst Västra Sydkustens kustvatten enligt ramdirektivet för vatten. Badvattnet Ljungskogens strandbad samt dess provtagningspunkt visas på kartan. Ljungskogens strandbad har de senaste tre åren fått bedömningen utmärkt vid klassificeringen enligt badvattendirektiv 2006/7/EG.
Läs mer…

Kanalbadet

Badplats Kanalbadet ligger i Vellinge i Skåne län.
Läs mer…